StrEAT Fest verrast met een XXL-programma

Na twee succesvolle edities belooft StrEAT Fest  dat van 16 tot 19 mei doorgaat in Tour & Taxis nog spectaculairder te worden dan elke voorgaande editie.  Het  streetfood en urban lifestyle festival pakt uit met een XXL-programma boordevol nieuwigheden. Met meer dan 100 chefs, culinaire masterclasses, een hippe vintagemarkt, een wijnpaviljoen en  dj-sets wordt StrEAT Fest beslist een onvergetelijke feest- en smaakervaring.

StrEat Fest haalt voor deze derde editie alles uit de kast. Meer dan 100 chef-koks staan met geslepen messen klaar om hun culinaire interpretatie van streetfood te serveren. Onder hen grote namen, zoals sterrenchefs Christophe Hardiquest, Yves Mattagne en Kevin Lejeune. Ook tv-kok Loïc Van Impe maakt zijn opwachting op hét grootste foodfestival van België, net als Paul Delrez, de Belgische chef die op het internet potten breekt met zijn eigenzinnige ‘Hot Regressive Cuisine’.

Loïc Van Impe

StrEAT Fest  wil alle keukens toegankelijk maken voor een groot fijnproeverspubliek, van trendy en opkomend tot gastronomisch en sterren.  Daarom tekenden ook authentieke streetfoodadresjes present: Bokertoy, Susuru, Fernand Obb (winnaar van de beste Brusselse garnaalkroket) en het Antwerpse Teatro waar Chef David da Costa zijn Indonesische roots met de mediterrane keuken doet blenden. Liefhebbers van de Mexicaanse keuken moeten bij Blanco zijn. Verder zijn ook Parokes Paroles, en hotspots Cantina Valentina (Peruviaanse lekkernijen), Tope (tasty taco’s) en Kaiju (Asian sharing food) aanwezig.

© Kaiju (left) and © Blanco (right)

Nieuw
Voor deze derde editie pakt StrEat Fest uit met nieuwe, gratis masterclasses waarbij festivalgangers kunnen meekijken in de keuken van gerenommeerde chefs. Tijdens deze live kooksessies onthullen de koks hun grote keukengeheimen. Alles wordt gefilmd en op groot scherm uitgezonden, zodat iedereen zich kan laten inspireren door de culinaire meesters.    Christophe Hardiquest* leert je de perfecte sauzen maken, Yves Mattagne** onthult het geheim van een geslaagde miso en Loïc Van Impe tipt hoe je snel een culinaire smaakbom op tafel tovert. Speciaal voor StrEat Fest deelt hij zijn recept ‘Donburi met Belgische asperges’

Brussels Vintage Marketdé maandelijkse hotspot voor vintage lovers, komt ook naar StrEat Fest. Bezoekers smullen er van heerlijke eclectische gerechten en unieke vintage vondsten. Een speciaal wijnpaviljoen zet de prestigieuze Vins de Loirein de kijker. Ook Fox Food Market, de nieuwste Brusselse foodmarket met de mooiste houten meubelen en een uniek groen decor, zakt af naar StrEat Fest. Foodies halen er hun hart op aan heerlijk streetfood van culinaire toppers als Roca, Sababa, Roru en het gerenommeerde restaurant “La Truffe Noire” dat de beste Italiaanse pasta’s met truffel serveert. Met wereldse smaken en geuren, wervelende beats en inspirerende workshops zet StrEat Fest  al je zintuigen op scherp.

Praktisch: StrEat Fest gaat door  van 16 tot 19 mei 2024 in Tour & Taxis – Havenlaan 86C, 1000 Brussel.

Tickets en info: www.streatfest.be