Europa-Park opent steilste achtbaan ter wereld

‘Voltron Nevera powered by Rimac’ is de gloednieuwe achtbaan in Europa-Park. De  nieuwe attractie kenmerkt zich door een totaalpakket aan storytelling, thematisering, innovatieve technieken en bijzondere achtbaan-elementen. De 14e achtbaan is het middelpunt van het eveneens nieuwe, 17e, themagebied van het park: Kroatië.

Ritbeleving
De nieuwe achtbaan is de hoofdattractie in Kroatië,  het nieuwe Europese themagebied dat op 26 april opent. Daar slingert de achtbaan in volle vaart door een authentiek Kroatisch landschap met rotsen, eeuwenoude gevels en andere decoraties. De achtbaan is toegankelijk voor bezoekers vanaf acht jaar, met een minimale lengte van 1,30 meter. Zij worden vier keer gelanceerd, waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts.  Tegen een snelheid tot 90 km/u, gaan zij zeven keer over de kop en voelen zich gedurende ruim twee seconden gewichtloos op ruim dertig meter hoogte.

De eigenaarsfamilie Mack tijdens de eerste rit

Recordhouder
Met de ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ zet Europa-Park nieuwe standaarden  voor toekomstige achtbanen. Deze innovatieve achtbaan vestigt met een veelvoud aan bijzondere achtbaan-elementen enkele nieuwe records.  Zo heeft de ‘Voltron Nevera powered by Rimac’  de steilste lancering ter wereld (105 graden). De lanceerachtbaan heeft 7 over-de-kop-elementen, wat de meeste ter wereld zijn. Met een lengte van 1385 meter is de ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ de langste lanceerachtbaan in Europa, de langste achtbaan met over-de-kop-elementen in Europa en wereldwijd de 6e langste achtbaan met over-de-kop-elementen.  Met zijn 3 versnellingssecties is de achtbaan recordhouder in Europa en zijn 4 versnellingen maken hem tot recordhouder in Duitsland.

Laboratorium met Tesla-toren

Thema
Europa-Park maakt veel gebruik van storytelling. De achtbaan en het themagebied Kroatië dompelen de bezoekers onder in de experimenten die wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla begin vorige eeuw uitvoerde. Tesla werd geboren in het huidige Kroatië. De achtbaan start in een waterkrachtcentrale die Tesla in het verhaal van Europa-Park gebruikt voor zijn experimenten. Een van zijn spannendste ideeën was een teleportatiemachine, die mensen als pure energie heen en weer zou sturen tussen twee torens, door middel van een bliksemschicht. Bezoekers beleven dit tijdens een ritje in de ‘Voltron Nevera powered bij Rimac’.

Naamgeving
Kroatische fabrikant Rimac verleende zijn naam aan de nieuwe achtbaan. Europa-Park en Rimac delen een passie voor innovatie, versnelling en perfectie. De uitvinder Mate Rimac noemt Nikola Tesla zijn grote voorbeeld voor zijn onderzoek naar elektrische motoren en accu’s in snelle personenwagens. De Nevera van Rimac wordt beschouwd als de snelste elektrische auto ter wereld. De nieuwe achtbaan zorgt voor eenzelfde gevoel van snelheid.

Mack Rides
Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze baanbrekende achtbaan. De bouw van deze zogenoemde ‘Stryker-coaster’ nam ruim twee jaar in beslag. Dit type is nog in geen enkel ander park te beleven. Dat dit wel in Europa-Park kan, is logisch. Voor Mack Rides is Europa-Park de ‘showroom’ waarin de nieuwste attracties en concepten worden geïntroduceerd.

Beste attractiepark
Europa-Park is Europa’s grootste attractiepark  gelegen in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas.  Europa-Park telt 17 themagebieden waarin evenveel Europese landen tot in het kleinste detail zijn nagebouwd.  Het park biedt meer dan 100 attracties en shows, waaronder 14 achtbanen.  Europa-Park heeft met Waterland Rulantica  een van de grootste waterparken van Europa.  Het park biedt eveneens zes bijzondere themahotels. Europa-Park is ook al acht keer uitgroepen tot beste attractiepark van Europa.

Praktisch: Europa-Park, Europa-Park-Strasse2, 77977 Rust, Duitsland
Info en tickets: www.europapark.de