Tuindagen van Beervelde zetten ‘Het Groene Paradijs’ in de kijker

De Lentetuindagen van Beervelde die doorgaan op 10, 11 en 12 mei staan dit jaar in het teken van ‘Het Groene Paradijs’.  Dit thema verwijst niet enkel naar de prachtige omgeving van het grafelijk kasteeldomein, maar is ook een metafoor voor een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl.

De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn met haar 240 deelnemers en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden voor liefhebbers van tuinbeurzen. Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het Park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving.  Naast een muzikale omlijsting zijn er ook ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen.  Beervelde staat garant voor een sfeervol evenement, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

©Bennievdp

Heel opmerkelijk in Beervelde is de manier waarop de organisatoren en tal van deelnemers zich telkens opnieuw laten inspireren door het thema van de editie. Het thema voor deze lente-editie is “HET GROENE PARADIJS”.  Het thema  verwijst naar een idyllische, weelderige en groene omgeving die symbool staat voor natuurlijke schoonheid, rust en harmonie. Het sluit naadloos aan bij de prachtige omgeving van het Park van Beervelde, dat inderdaad als een groen paradijs kan worden beschouwd. Het thema biedt een geweldige gelegenheid om de schoonheid van groene tuinen, planten, bloemen en natuurlijke landschappen te vieren.

Het Groene Paradijs kan dienen als een metafoor voor een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl. Het moedigt aan tot bewustzijn en acties die gericht zijn op het behoud van het milieu, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van een gezonde relatie tussen mens en natuur.

Praktisch:
De Tuindagen van Beervelde gaan door op 10, 11 en 12 mei telkens van 10 tot 18 uur. Op vrijdag is er een feestelijke opening door ‘The Military Orchestra of the Military Institute of the National University named after Taras Schevchenko’.  Zij zullen aan de ingang optreden van 9u45 tot 10u45.  Op zaterdag en zondag worden de Tuindagen geopend door de XXL alias Brecht Martens en Valérie de Kerchove. Zij zetten de toon voor weer eens een heugelijke dag.

Tickets en info via www.parkvanbeervelde.be

frontfoto; ©Park van Beervelde