INTEAM Producties brengt ‘Maria Callas’

Vanaf 7 juni gaat in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater een voorstelling die een bijzondere kijk geeft op het latere leven van de legendarische operadiva Maria Callas.

Master Class: Maria Callas is een muziektheater dat de legendarische operadiva Maria Callas terug tot leven wekt. ​
Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft en ze zelf haast niet meer kan zingen, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze plaatst zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze de studenten – ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt – overhaalt, aanspoort en inspireert om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen. Ze preekt vol passie over muziek. Ze sabelt haar leerlingen genadeloos neer en vertelt vooral over haar eigen twijfels en verlangen naar liefde. Ze sleept het publiek mee naar haar jonge jaren als lelijk eendje, ze haalt uit in haar felle haat tegen haar rivalen en de meedogenloze pers die haar eerste optredens afkraakte. ​
We herbeleven haar triomfdagen bij La Scala, haar huwelijk met Meneghini en haar grote gedoemde liefde voor Aristoteles Onassis. Callas’ emotionele explosies, haar bijtende en verrassend scherpe humor, haar duizelingwekkende theatraliteit culmineren in een quasi monoloog over opofferingen in naam van de kunst, die de genialiteit van La Divina maar ook de kwetsbaarheid van deze omstreden figuur blootlegt.

Boeiend muziektheater

Masterclass is geen musical, maar boeiend muziektheater met flink wat jong, muzikaal acteertalent op het podium.  Brecht Callewaert vertolkt de rol van de operalegende die in deze voorstelling centraal staat.   Een opmerkelijke rol want het is de eerste keer dat een man de rol van Callas vertolkt. De cast bestaat verder uit Charles Vanden Broucke (pianist Emmanuel Weinstock), Bas Bossaerts (stagehand), Maud Hanssens (Sophie De Palma), Bjorn Geudens (Anthony Candolino) en Morann De Langhe (Sharon Graham). Tijdens de voorstelling is er live muziek van o.a. Verdi, Puccini en Bellini.  De muzikale leiding is in handen van Charles Vanden Broucke. Pascal Deturck is vocal coach.  De regie is in handen van Niels De Valk.

Praktisch:  Master Class: Maria Callas gaat vanaf 7 juni in Zwarte Zaal, Fakkeltheater.  Tickets via www.fakkeltheater.be